Arkiv

AIAs Junior och Jackes Grönvita Hjärtan 2022/2023

Jackes Grönvita Hjärtan 2022

AIA:s årliga pris, Jackes grönvita hjärtan, delades ut för säsongen 2022-23 inför Rögles hemmamatch mot Malmö i SHL 21 januari 2023. Vinnaren, en riktig legendar: Kenth "Sudden" Bengtsson.

Varje år delar Rögles supporterförening Angel Island Army ut ett hederspris instiftat i Jakob Johanssons namn. Jakob Johansson, gjorde 16 säsonger i Rögles A-lag och har sitt tröjnummer 26 hissat i taket på Catena Arena. I supportrarnas ögon visade Johansson alltid ett Rögle-hjärta och var en fantastisk förebild. Och på samma sätt vill AIA uppmärksamma personer i och runt klubben. 

Priset säsongen 2022-23 går till en riktig Rögle-legendar. Kenth "Sudden" Bengtsson gjorde först nio säsonger som spelare Rögles A-lag innan han sadlade om till ungdomsledare, en roll han hade och uppskattades för i 27 år. 

Som spelare var Sudden känd som en riktig måltjuv, och som ledare blev han väl omtyckt av de han tränade. Sudden har varit ledare för många framgångsrika spelare som passerat Rögles ungdomssektion; Henrik Lundqvist, Mattias Tjärnqvist, Christopher Liljewall, och Jacke Johansson är några av dem. Läs mer om Jackes Grönvita Hjärtan.

Jesper Fröidh AIA, Kenth "Sudden" Bengtsson, Jakob Johansson och Johan "Otto" Kronberg AIA.

AIAs Junior 2022/2023

Priset AIAs Junior har delats ut av Angel Island Army sedan 2011. AIAs Junior en utmärkelse som AIA delar ut för att uppmärksamma Rögles juniorverksamhet. Priset tilldelas den junior som utvecklats mest under säsongen och som visar ett stort hjärta för Rögle BK. I juryn finns representanter från Angel Island Army. Årets junior får ta emot en graverad klocka till ett värde av 3 000 kr. 

Vinnare av AIAs Junior säsongen 2022/2023: Oskar Pettersson.
Priset delades ut av AIA:s Linus Elfberg och Jonas Nilsson vid hemmamatchen mot Leksands IF den 11 mars 2023.