Arkiv

Betala med Swish, Avboka dig själv och Väntelista

Nyheter på vår hemsida

Vi har gjort en hel del uppdateringar på vår hemsida som underlättar för dig som medlem och ska boka dig till någon av våra bussresor. Nedan hittar du viktig information om hur du framöver betalar för ditt medlemskap, din bussresa, hur du avbokar dig från en resa och hur du ställer dig på väntelista för en resa om denna skulle vara fullbokad.

Betala med Swish - Smidigare betalning

Nu är det ännu enklare att betala för ditt medlemskap eller din bussresa. Tidigare när du skulle betala för ditt medlemskap eller boka en bussresa behövde du manuellt skriva in vårt Swishnummer, skriva ett meddelande och vänta på att få en bekräftelse på att bokningen var betald och klar. Vi har nu en ny smidigare lösning när du vill betala med Swish.

Så här betalar du ditt medlemskap eller din bussresa med Swish

Fyll i dina medlemsuppgifter eller kontrollera dina uppgifter i din bussbokning precis som vanligt, när du sedan väljer betalningsalternativet Swish kommer du bli ombedd att skriva det mobilnummer där Swishen ska betalas ifrån (du har redan uppgett ditt mobilnummer tidigare men eftersom det kan vara så att till exempel en Youngsters resa ska betalas av en förälder finns det möjlighet att Swisha från annat nummer). Klicka därefter på Betala eller Slutför anmälan. Du kommer nu till en ny sida (stäng INTE ner denna sida medan du slutför din betalning) där du blir ombedd att öppna din Swish-app. När du öppnar Swish-appen kommer betalningsuppgifterna automatiskt dyka upp i rutan och det enda du gör är att klicka på betala. Återvänd sedan till vår sida. Du ska nu ha fått upp en bekräftelsesida på att ditt medlemskap eller din bussresa är betald.

OBS: Stäng INTE ner eller uppdatera sidan som ber dig att öppna din Swish-app innan du har betalt och fått en bekräftelse för betalningen på samma sida. Bokar du dig via telefonen är det viktigt att du återgår till sidan efter det att du gjort klart din betalning i Swish annars registreras inte din bokning.

 

Väntelista - Nyhet

Är vår resa fullbokad men du vill åka med om någon avbokar sig? Ställ dig på vår Väntelista för resan!

Om någon avbokar sig från eventet kommer alla som står på väntelistan att få ett mejl från oss. I mejlet hittar du en länk som du följer för att boka och betala för din plats om du fortfarande är intresserad av att åka med. Då mejlet går ut till alla som står på väntelistan är det först till kvarn som gäller. Den som har bokat och betalat först får platsen och en bokningsbekräftelse precis som vid en vanlig bokning.

Så här gör du för att ställa dig på Väntelistan

Är en bussresa fullbokad kommer du istället för boka-knappen hitta en knapp som heter Ställ dig på väntelistan. Klicka på denna och fyll i kontrollera dina uppgifter. Klicka på Bekräfta. Du står nu på väntelistan och får ett mejl om någon skulle avboka sig.

Vill du inte längre få några mejl när det finns en plats ledig för resan hittar du knappen Avanmäl från väntelista på eventet eller under Mina sidor - Bokningar där du kan välja att avanmäla dig från väntelistan.

Att stå på väntelistan betyder INTE att du är bokad till resan.

 

Avboka dig från resa - Nyhet

Vi har gjort det enkelt att smidigt att avboka sig från någon av våra bussresor. Har du bokat dig till en bussresa men har fått förhinder? Då avbokar du dig nu enkelt själv från resan.

Så här gör du för att avboka dig från en bussresa

Alternativ 1: Logga in på vår hemsida och gå till bussresan du har bokat dig till. Där du tidigare hittat knappen för att boka dig hittar du nu istället en knapp som heter Avboka (om det fortfarande är möjligt att avboka sig). Klicka på denna och bekräfta att du vill avboka dig från resan. Din betalning kommer att återbetalas inom några dagar.

Alternativ 2: Logga in på vår hemsida och gå till Min sida - Bokningar. Här får du upp en lista över alla resor du bokat dig till. Om möjligheten för att avboka dig från en resa finns hittar du en röd knapp till höger om resan. Klicka på Avboka och sedan på Bekräfta. Din betalning kommer att återbetalas inom några dagar.

Tänk på att du måste avboka dig senast 24 timmar innan bussen lämnar det första avgångsstället. Eventuella avbokningar efter detta går inte att göra och vi återbetalar inte din resa. Styrelsen tar inte emot avbokningar via mejl, röksignaler, telepati, muntligen eller skriftligt.