Arkiv

Krönika signerad Reading

Vi har bara varandra...

Så var det dags med en ny säsong och det kommer som vanligt att handla om det där som heter ”SM-guld”. Tycker det är bra att föreningen har en klar målbild om vad man vill för då sätter man ribban för träning, förhållningssätt etcetera i ett helt annat fönster.

Däremot kan jag tycka att vi som supportrar får ha lite is i magen. Att föreningen har målsättning SM-guld är inte samma sak som att det till 100% kommer att levereras. Tålamodet har sjunkit med en så där 250% de senaste säsongerna. Vi lever i någon form av ”daytrader”-värld där det ska slängas, istället för pengar och affärer, spelare in och ut och tränare som helst ska avgå efter 2 raka förluster.

Så bygger man inte ett hus som ska stå stadigt under många år framöver. Så bygger man ett hus som riskerar att kollapsa så snart bygget är färdigt. Att slarva och ta ogenomtänkta beslut kan aldrig vara hållbart i längden. Det gör mig därför genuint glad att Rögle hela tiden agerar med försiktighet och långsiktighet. Att värva dyra och äldre spelare kan kännas skönt för stunden men är inget man bygger en långsiktighet runt. Satsningen på mycket yngre spelare är helt i linje med det Rögle som jag tidigt växte upp med. Att Rögles ungdomslag stadigt blir bättre och bättre och inom några år kan leverera flera egna produkter i en startuppställning är en dröm. Visst kan lockelsen att ta en genväg på vägen mot glimrande guld vara stor, men det som ändå ofta skanderas från läktaren ”Bara pengar inget hjärta”, vill vi plötsligt ha det så i vår förening? Vill vi inte vara unika och stolta för att vi går en egen väg?

När vi numera har ett ”palats” till hemmarink och inte en grå betongbunker gör ju detta också att fler fans har hittat till ishallen. Jag är inte övertygad att detta hjälper stämningen upp över kokpunkten. Det är fortfarande ståplats som måste vara beredda att göra ett tungt jobb om vi ska få stämning i vår ishall. Det ska bli många hesa halsar och svettigt jobb för att rösterna och sångerna ska studsa mot vårt förhöjda tak. Alla som vill hjälpa till i detta (såväl ståplats som sittplats), har min eviga tacksamhet. Att gå och se sport utan stämning tar bort 80% av upplevelsen.

Fantastiskt bra initiativ att skapa ett supporterråd som kan ventilera olika frågor som har med supporterskap att göra. Kom ihåg att vårt kära lag inte är maskiner för då hade vi inte behövts. Vi supporters måste göra allt för att spelarna ska känna sig hemma i både vår egen och andras arenor.

Det är VI mot resten av världen. Come on Rögle!